Klavir je muzički uređaj koji svojom težinom i dimenzijama spada u specijalni teret. Takođe, klavir ima u sebi veoma osetljivi mehanizam, kao i veliku materijalnu ( i još veću nematerijalnu / sentimentalnu) vrednost. Zbog svega navedenog kod selidbe klavira treba pristupiti sa posebnom pažnjom.

Klaviri se prema nameni i težini dele na 3 vrste:

PIANINO – klavir manje veličine čija težina prelazi 190kg. Namenjen je za kućnu upotrebu sa svrhom uštede prostora.
POLUKONCERTNI KLAVIR – Najčešće se koristi za kućnu upotrebu ali i za salone i koncertne sale. Prosečna težina polukoncertnog klavira je između 300-350kg.
KONCERTNI KLAVIR – Poznat je i kao grand piano. Koristi se u koncertnim salama. Ima dužinu oko 2.5m a težina mu prelazi 400kg.

Selidba klavira obavlja se u nekoliko koraka:

Pozovite nas i zakažite vreme za selidbu vašeg klavira.
Saopštite našem operateru sledeće podatke: vrsta klavira, sprat na utovaru i istovaru, postojanje i veličina lifta.
Naša ekipa dolazi kod vas u dogovoreno vreme. Klavir se pre samog nošenja obavezno zaštićuje odgovarajućom zaštitom. Nošenje obavlja iskusna i uigrana ekipa pomoću gurtni (kaiševa).
Klavir se transportuje na odredište pomoću tapaciranog kombija.
Na odredištu naša ekipa unosi klavir u prostoriju i postavlja ga poziciju koju ste odredili.

NAPOMENA! Klavir nije igračka. To je skupocen i veoma osetljiv uređaj a neprikladno nošenje može dovesti do oštećenja kako klavira, tako i zidova, vrata, parketa, itd. Najgore što može da se desi jeste da se neko povredi, a takve povrede nisu bezazlene! Važno je i proveriti da li klavir fizički može doći do prostora koji želite, odnosno da li može da prođe kroz vrata, uzak hodnik i da li može da se postavi na poziciju koju želite.

Selidbe klavira treba prepustiti profesionalcima. Naša ekipa ima neophodno znanje, iskustvo, tehniku kao i opremu za uspešno i bezbrižno preseljenje klavira, a do sada smo preselili više od 100 klavira različitih dimenzija i težina.